samen oplopen
We proberen elkaar te blijven ontmoeten als geloofsgemeenschap Moeder Teresa. Voel je welkom om deel te nemen aan de activiteiten.

contact: samenoplopenmtkerk@gmail.com

“Samen Oplopen” is een project dat gericht is op ontmoeting van kerk-betrokken mensen van alle geloofsgemeenschappen in en buiten Hengelo.

Informatie over de bijeenkomsten vindt  u ook in de Samenloop.

De laatste activiteit van het seizoen 2018-2019 bestond uit een korte terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik op het nieuwe seizoen. Daarna was het tijd om te zingen: kerkliedjes van vroeger en nu. Nee, het gezang was niet “The Voice of Holland-waardig”, maar het plezier was er niet minder om. Er werd gezellig afgesloten met een hapje en een drankje. Toen wisten we nog niet dat het de laatste keer zou zijn in onze Moeder Teresakerk…

De volgende activiteit is op woensdag 27 november a.s.  .

Deze vindt plaats op woensdag 27 november a.s. Aan de vooravond van de advent houdt  mevrouw J. Vogelezang- de Ridder een boeiende lezing over advents- en kerstsymbolen.

Datum Hoe laat/kosten Activiteit Waar Opgeven
woensdag 27 november 2019 20.00 uur, vrije gift Lezing over advents- en kerstsymbolen

Moeder Teresakerk,

Locatie Esreinschool

Kerkstraat 116, Hengelo

vóór 20 nov. 2019

Opgave via samenoplopenmtkerk@gmail.com  of het aanmeldingsformulier op het secretariaat van de Moeder Teresageloofsgemeenschap, Kerkstraat 116 Hengelo.

Mieke Veelders, Elly Klieverik en Patricia Wellen

In het nieuwe jaar houden we op vrijdag 17 januari een filmavond. We vertonen “Chocolat”, een film waarin de vrouwelijke hoofdpersoon een chocolaterie opent in een Frans dorpje en met haar chocoladecreaties het leven van de dorpsbewoners positief verandert.

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie: dagkapel Esreinschool, Kerkstraat 116, Hengelo

Kosten: vrije gift.

Opgave graag vóór 11 januari 2020 via samenoplopenmtkerk@gmail.com  of het aanmeldingsformulier op het secretariaat van de Moeder Teresageloofsgemeenschap, Kerkstraat 116, Hengelo.

eerder in seizoen 18/19

•  lezing                               vrouwelijke heiligen
  • film                                   de familie Bellier
  • creatieve workshop       de ronddraaiende regenboog
  • Mariakapellentocht
  • samen zingen

Verslag “De ronddraaiende regenboog

Donderdag 17 januari jl. verzorgde Willemina Bakkenes een creatieve workshop,  “De ronddraaiende regenboog,” in de Moeder Teresakerk. Na enige uitleg over de regenboog en het effect van de kleuren ervan op de mens, gingen de deelnemers aan de slag. Met passer en kleurpotloden kwamen de mooiste creaties op papier. De resultaten kunt u bekijken op de facebookpagina van de Moeder Teresakerk.

Het programma-overzicht en de rapportage over de vorige seizoenen:

(klik op onderstaande link)

archief samen oplopen

/vc_column_text]

SAM_3359

Samen oplopen is een project gericht op de ontmoeting van kerk-betrokken mensen. In de vorm van een gezamenlijke activiteit, waarvoor breed wordt uitgenodigd, komen we met elkaar in gesprek over onze betrokkenheid bij de kerk en onze geloofsgemeenschap.