samen oplopen
We proberen elkaar te blijven ontmoeten als geloofsgemeenschap Moeder Teresa. Voel je welkom om deel te nemen aan de activiteiten.

contact: samenoplopenmtkerk@gmail.com

We organiseren weer een bijzondere film:

La familie Bellier

Wanneer:

Vrijdag 16 november 2018

Tijd:

19.30 uur. Inloop vanaf 19:15 uur.

Waar:

In de Moeder Teresakerk.

Kosten:

Geen kosten, vrije gift wordt op prijs gesteld.

Opgeven: graag voor zaterdag 10 november

Opgeven via: samenoplopenmtkerk@gmail.com  We hopen weer velen te ontmoeten,

Mieke Veelders, Patricia Wellen en Elly Klieverik

Samen Oplopen Moeder Teresa geloofsgemeenschap

Het idee van Samen Oplopen is het elkaar blijven ont(-)moeten in en buiten de vieringen van de Moeder Teresa geloofsgemeenschap door middel van activiteiten die ons saamhorigheidsgevoel blijven versterken.

Opgeven via: samenoplopenmtkerk@gmail.com

eerder in seizoen 17/18:

• gespreksavond:    pelgrimeren door ons geloof
  • lezing:                     voettocht naar Santiago de Compostela
  • film:                        des Hommes et des Dieux
  • bloemschikken:    symbolisch bloemschikken
  • mandela’s kleuren
  • Hans Zandjans:    theaterverhaal over de missie in Congo
  • Kruisweg der verstilling
  • Mariakapellentocht
  • lezing:                    vrouwelijke heiligen

Verslag mandala’s kleuren op donderdag 24 januari 2018

De resultaten mochten er zijn na afloop van de workshop mandala’s maken op woensdag 24 januari!

Vanwege de grote belangstelling was er ‘s middags en ‘s avonds een sessie gepland, alles onder deskundige leiding van Willemina Bakkenes.

Na een boeiende theoretische uiteenzetting van het verschijnsel mandala, gevolgd door een aantal praktische instructies en een korte meditatie konden de deelnemers aan de slag. Geruime tijd werd er in een weldadige rust naar hartenlust getekend en gekleurd.

Als afsluiting werd elkaars werk bekeken en Willemina voorzag elke mandala van positief commentaar.

Wederom een geslaagde activiteit van Samen Oplopen.

Verslag van Kruisweg van de verstilling, woensdag 21 maart 2018.

Marijke Besteman verzorgde in de 40-dagentijd een meditatief moment rondom de kruisweg. Door middel van geprojecteerde beelden werden situaties uit de huidige tijd gespiegeld aan het lijdensverhaal van Jezus en aan zijn opstanding. Het was confronterend om te zien dat ook in de huidige tijd mensen een lijdensweg moeten doormaken. Daarnaast waren de beelden van mensen die weer een toekomst hadden hoopvol. Een waardevol moment van bezinning in de vastentijd.

Het programma-overzicht en de rapportage over de vorige seizoenen:

(klik op onderstaande link)

archief samen oplopen

/vc_column_text]

SAM_3359

Samen oplopen is een project gericht op de ontmoeting van kerk-betrokken mensen. In de vorm van een gezamenlijke activiteit, waarvoor breed wordt uitgenodigd, komen we met elkaar in gesprek over onze betrokkenheid bij de kerk en onze geloofsgemeenschap.